Picture

Strategia de dezvoltare a serviciilor de asistenta sociala in judetul Dolj. Studiu sociologic in localitatile urbane mici din judetul Dolj

Autor: Gabriel Pricină, Autor: Florin Stancu, Autor: Gabriela Motoi

Cod: 932

ISBN: 978-606-14-0908-2; 978-606-26-0247-5

Editura: Editura Universitaria & Editura Pro Universitaria

Data aparitiei: Mai 2015

Colectia: In afara colecțiilor

Pagini: 224

Format: Academic

Disponibilitate: in stoc

25,00 lei

Adauga in cos

Această lucrare reprezintă rezultatul unui efort interinstituțional de cercetare a problemelor din domeniul asistenței sociale din judeţul Dolj. Demersul metodologic a cuprins două direcții: analiza statistică a cheltuielilor cu serviciile de asistență socială și a riscurilor presupuse de actualele trenduri demografice în încercarea de a identifica principalele grupuri sociale ce pot deveni beneficiare ale serviciilor de asistență socială. A doua direcție de cercetare se bazează pe o anchetă de teren realizată în luna iulie a anului 2014 în orașele mici ale județului Dolj: Băilești, Calafat, Bechet, Dăbuleni, Filiași și Segarcea, cu implicarea studenților de la Facultatea de Drept și Științe Sociale, specializarea Sociologie, sub coordonarea cadrelor didactice specializate în cercetarea de teren.

Este un prim pas în elaborarea unei strategii consistente (vor urma și alte studii pe această temă, realizate în colaborare de Universitatea din Craiova și DGASPC Dolj), în urma căreia intervenția instituțională va putea să preceadă producerea sau agravarea problemelor sociale ce afectează un număr mult prea mare de cetățeni pentru o țară membră a Uniunii Europene.

Vestibulum est erat, ornare sed rhoncus non, adipiscing eu sem. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse potenti. Nulla volutpat, lectus quis hendrerit accumsan, risus neque consectetur velit, vitae elementum magna odio adipiscing odio. Curabitur viverra convallis dui, at imperdiet felis dignissim ac. Nunc rhoncus purus nec purus dictum sodales. Donec et lorem at metus pulvinar consequat sollicitudin id ipsum. Nam fringilla auctor tortor, eget eleifend erat cursus.