Evenimente

Lansare de carte "Etude sur les passions dans la culture ancienne et moderne"

Picture 26 februarie 2015

În data de 26 februarie 2015, între orele 15.45 și 16.15, în cadrul Târgului Gaudeamus - Carte de învățătură, organizat la Teatrul Național din Craiova, a avut loc lansarea a două volume apărute la Editura Universitaria din Craiova:

Etude sur les passions dans la culture ancienne et moderne

și

Cultura animi (Manual de limba și cultura latină)

de Ioana-Rucsandra Dascălu.

Moderatorul întâlnirii a fost Dl. Prof. Dr. Ionel Bușe. Au luat cuvântul: Lect. Dr. Valentina Rădulescu, Claire Gobaille, lector de limba franceză la Universitatea din Craiova, Lect. Dr. Ilona Duță, Lect. Dr. Davian Vlad.

Așa cum a arătat dl. Prof. Ionel Bușe, cărțile o reprezintă pe autoare. Dna Valentina Rădulescu o consideră pe Ioana-Rucsandra Dascălu o cercetătoare de perspectivă, iar dra Claire Gobaille, invitată la singura lansare de carte în limba franceză de la acest târg, i-a îndemnat pe români să învețe cât mai bine limba franceză și să scrie cât mai mult. Dra Ilona Duță a prezentat cartea Cultura animi, spunând că în condițiile în care interesul pentru limbile clasice a scăzut simțitor, cartea îi captează pe cititori printr-un stil atrăgător, care îmbină informațiile de cultură și civilizație cu acelea de gramatică latină (morfosintaxă). Dl. Davian Vlad consideră apariția celor două cărți un succes pentru autoare și îi adresează sincere felicitări.

Galerie Foto Eveniment