Picture

Diplomati englezi in Romania 1866-1880. Vol. II

Autor: Sorin Damean

Cod: 318

ISBN: 978-606-14-0443-8

Editura: Editura Universitaria

Data aparitiei: Ianuarie 2012

Colectia: In afara colectiilor

Pagini: 350

Format: A5

Disponibilitate: Nu este pe stoc

35,00 lei

Rezerva

Cele 210 documente diplomatice britanice cuprinse in volumul de fata acopera perioada 1881-1914, de la proclamarea Romaniei ca Regat si pana la trecerea in eternitate a unui mare rege, Carol I, la capatul unei indelungate si rodnice domnii de 48 de ani. Informatiile cuprinse in rapoartele diplomatilor englezi acreditati la Bucuresti intregesc, cu siguranta, imaginea unei societati romanesti aflata in plin proces de modernizare si integrare europeana, a unei elite politice in cautarea clarificarilor doctrinare, a unei opinii publice din ce in ce mai constienta de necesitatea democratizarii, a unui monarh preocupat in permanenta de a mentine alternanta la putere, in conditiile confruntarii si consensului, a partidelor guvernante si de a propulsa Romania ca factor de echilibru si stabilitate in Balcani.

Documentele sunt reproduse in limba engleza, cu cate un scurt rezumat explicativ in limba romana asupra continutului fiecarui document si un consistent studiu introductiv.

Vestibulum est erat, ornare sed rhoncus non, adipiscing eu sem. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse potenti. Nulla volutpat, lectus quis hendrerit accumsan, risus neque consectetur velit, vitae elementum magna odio adipiscing odio. Curabitur viverra convallis dui, at imperdiet felis dignissim ac. Nunc rhoncus purus nec purus dictum sodales. Donec et lorem at metus pulvinar consequat sollicitudin id ipsum. Nam fringilla auctor tortor, eget eleifend erat cursus.